My-friends.be

Change Font Size

Change Screen

Change Layouts

Change Menu Styles

Cpanel

Meetchum

Wil je je bedrijf een eigen stijl geven, wil je een unieke website of wil je gewoon starten met een eigen logo voor je zaak. Neem eens een kijkje op de website van Meetchum, een vernieuwend bedrijf dat al jou grafisch en media werk zal tot leven roepen.

Uw Vakman

Uw Vakman, alle informatie over bouwen en verbouwen Uw Vakman is dé site waar alle gespecialiseerde vakmannen samen opgelijst staan. Bovendien staat er heel wat informatie over bouwen en verbouwen op uitgelegd. Een pure bron van informatie. www.uw-vakman.be

Uw Wereldjob

Uw Wereldjob Altijd al gedroomd van een top job in het buitenland. Kijk dan snel op www.uw-wereldjob.be. Dé site met enorm veel informatie en een bijzonder groot aanbod van top-vacatures van over de hele wereld. www.uw-wereldjob.be

Uw Advertentie hier?

Vragen over My Friends? Uw advertentie in deze balk van My-Friends? Contacteer ons via info@my-friends.be met je idee, voorstel en we bezorgen jou de mogelijkheden. Onze website trekt dagelijks 100-en bezoekers op zoek naar informatie over sociale media. www.my-friends.be

Windows Live

My-friends geeft hier een kort overzicht mbt de social networking site Windows Live en zijn mogelijkheden. In de menubalk bovaan vind je meer specifieke informatie mbt Windows Live alsook Windows Live Tips en Tricks.

 

Wat is Windows Live ?

Windows Live is verzameling van toepassingen welke je toelaten om te netwerken met vrienden, familieleden, ... Of zoals Windows het zelf in haar slogan zegt: Het beste van Windows en het web! Windows Live biedt een hele waaier van producten. Daarenboven streeft Microsoft naar een maximale integratie van onderstaande tools. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen 'pc-toepassingen' en 'webtoepassingen'. In onderstaande tabel geven we een overzicht van de verschillende Windows Live toepassingen. Vergeet ook niet de Tips & Tricks!

  Toepassingen voor je pc
 
Online toepassingen
  Windows Live Messenger
> De opvolger van de bekende MSN messenger. Met messenger kan je on the fly chatten met je vrienden.
Windows Live Hotmail
> De opvolger van de bekende MSN messenger. Met messenger kan je on the fly chatten met je vrienden.
 

Windows Live Family Safety
> Bepaal de contacten waarmee je kinderen in de Windows Live omgeving omgaan met deze Live Family Safety-toepassing.

Windows Live Skydrive
> Met de Live Skydrive kan je bestanden delen met anderen. Je bepaalt zelf welke bestanden voor iedereen toegankelijk zijn, en welke je enkel met je vrienden wil delen.
  Windows Live Mail
> Verzend en beheer je e-mails op 1 plaats. Live mail laat je toe meerdere e-mailaccounts te centraliseren .
Windows Live Spaces
> Deel je blog, foto's, ... met je vrienden door je eigen Live Spaces te maken.
  Windows Live Toolbar
> Deze browser-toolbar geeft je onmiddellijk toegang tot een aantal Live services zoals je Live mail, Live messenger en Live spaces.
Windows Live Events
> Met je online kalender kan je je vrienden uitnodigen op belangrijke meetings, activiteiten, ... Live Events laat eveneens toe belangrijke data (zoals verjaardagen) te noteren zodat je deze niet meer vergeet.
  Windows Live Writer
> Een Blog-toepassing waarmee je je eigen blog, na toevoegen Nederlandse networkingsite.
Windows Live for Mobile
> Maak je Hotmail, Messenger, ... toegankelijk op je GSM of Smartphone door gebruik te maken van Live for Mobile.
  Windows Live Photo Gallery
> Organiseren, bewerken en delen van je foto's adhv Windows Live.
 

Aan de slag met Windows Live

1. Je eigen account bij Windows Live

Wil je gebruikmaken van diensten uit het Windows Live aanbod, dan dien je eerst je eigen Windows Live account te registreren. Hiervoor surf ja naar de live website. Hier kan je een nieuw e-mailadres (@hotmail.com of @live.be) registreren of gebruik maken van je bestaand e-mailadres. Na activatie van je account, kan je aan de slag met je eigen Live ID.

2.a- Installeren van Windows Live toepassingen voor je pc

Heb je in bovenstaande tabel een toepassing in de eerste kolom teruggevonden waar je gebruik van wil maken, dan dien je eerst een stukje software te downloaden. Dit kan je doen door op de downloadpagina van Windows Live de [Download now] aan te klikken. Sla het bestand WLinstaller.exe op in een lokale map op je pc, en voer het setup-bestand uit. (door te dubbelklikken)

Bij de installatie volg je de stappen op het scherm. Belangrijk is hier dat je de producten aanvinkt die je wenst te installeren. Wens je bijvoorbeeld enkel met Windows Live Messenger en Windows Live Photo Gallery te werken, dan plaats je enkel een vinkje bij deze 2.

 • Aanmeldhulp: schakel vlot tussen meerdere Live ID's
 • Messenger: treed in contact met (nieuwe) vrienden
 • Fotogallerij: sorteer, bewerk en deel je foto's en video's met je vrienden
 • Mail: centraliseer je e-mailaccounts op 1 plek
 • Writer: bewerk je persoonlijke weblog
 • Toolbar: zoek vanop elke pagina (toolbar in je browser)
 • Family safety: beheer en beveilig de contacten waarvan je kinderen gebruikmaken

2.b- Gebruikmaken van de geïnstalleerde Windows Live toepassingen

Na het voltooien van de installatie dien je enkel nog je toepassing op te starten en in te loggen met je persoonlijke Live account.

3.a- Gebruikmaken van de online diensten van Windows Live

Heb je in bovenstaande tabel een toepassing in de tweede kolom teruggevonden waar je gebruik van wil maken, dan kan je rechtstreeks gebruikmaken van de online suites. Hét grote voordeel is dat je hiervoor geen extra software dient te installeren. Het enige wat je dient te doen is in te loggen in de betrokken website:

 • Windows Live Hotmail
 • Windows Live Skydrive
 • Windows Live Spaces
 • Windows Live Events

Voordelen van Windows Live toepassingen

Windows Live combineert de kracht van de individuele toepassingen (zoals Messenger, Photo Gallery, ...) met een optimale integratie van de verschillenden Live diensten. Vanuit je Live Photogallery kan je bijvoorbeeld foto's publiceren op je Live spaces, die je dan weer kan bewerken met Live Writer.

Een groot aantal diensten zijn online beschikbaar. Dit betekent dat je van eender waar ter wereld gebruik kan maken van de kracht van Windows Live.

Nadelen van Windows Live Messenger

Bij Windows Live zijn de toepassingen zoals je die kan vinden bij bvb Facebook niet onuitgeput voorhanden. Het aanbod is maw beperkt tot datgeen wat standaard aangeboden wordt door Windows Live. Gezien het ruimte aanbod kan dit echter niet echt als nadeel vernoemd worden.

Om gebruik te maken van een aantal diensten, dien je een stukje software te installeren, daar waar sommige gebruikers het online gebeuren soms als handiger ervaren.

Niet alle aangeboden diensten binnen het Live aanbod zijn volledig gratis. Zo worden voor sommige diensten (zoals het versturen van sms-berichten) kosten aangerekend.

Tips & Tricks

Wist je dat er ook een webversie van de Live Messenger bestaat ? Hierdoor dien je geen msn-client te installeren, maar kan je vanop eender welke computer online chatten met je vrienden. Meer info op de website van webmessenger

Maak gebruik van je startpagina om gebruik te maken van de verschillende Live-diensten.

 

Zoek je eigen taal!

User login

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
1 + 18 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Navigation

You are here

Who's online

There are currently 0 users and 0 guests online.

Who's new

 • Esther de Ruijter
 • frederique.ecarnot
 • Nathalie
 • Lena Vanderbruggen
 • theowolfs

Uw advertentie hier...

Vragen over My Friends? Uw advertentie in deze balk van My-Friends? Contacteer ons via info@my-friends.be www.my-friends.be

Wist u dat...

Wist u dat My-Friends reeds meer dan 7000 leden kent die dagdagelijks onze website bezoeken voor tips en uitleg rond social media zoals FaceBook, Netlog, Twitter...

Word lid!

 Wil je zelf ook deel uitmaken van onze website, scrijf je dan snel in en word lid van deze grote community op het internet: klik HIER om je lid te maken